"Kippenziekten & aandoeningen" in juli beschikbaar!

Geplaatst op: 

Geplaatst op wo, 17/04/2019 - 16:39

Beschrijving advertentie: 

Waarom dit boek?
 
“Mijn kip zit bol”, “Mijn kip loopt niet goed”, “mijn kip ziet niet goed, wat kan dat zijn?” Of:“er gaan plotseling kippen dood”...
Op sociale media komen zeer frequent dezelfde vragen voorbij van mensen met een zieke kip die met hun handen in het haar zitten en niet weten wat ze moeten of kunnen doen. Veel ziekten en aandoeningen kan een hobbydierhouder zelf voorkomen en, in het geval ze toch optreden, aan de symptomen herkennen.
Het blijkt echter, dat veel liefhebbers de symptomen niet kennen.
 
Dit bracht mij ertoe het initiatief te nemen om dit boek te schrijven.
Maar een boek over ziekten schrijven doe je als niet-dierenarts, ondanks jarenlange ervaring met kippen, niet zomaar even...
De dierenartsen Harry Arts van FarmArts (NL) en Pieter Colla en Victoria Tüllmann van Galluvet (B) waren spontaan bereid mee te werken. Zij voegden vanuit hun dagelijkse praktijk ervaringen en tal van adviezen toe.
 
In dit boek hebben de auteurs, afkomstig uit verschillende disciplines, veterinaire kennis, kennis over voeding en praktische kennis uit de praktijk met tal van adviezen samengebracht. Het is primair bedoeld voor fokkers en liefhebbers, mensen met slechts geringere aantallen kippen. Door de auteurs is getracht om deze kippenliefhebbers met dit boek een zo eenvoudig mogelijk handvat te bieden, hen te helpen zoeken naar de mogelijke oorzaak van een probleem, hen te helpen met raad.
 
Bijzonder is, dat na mijn oproep op social media met de vraag om foto’s van specifieke aandoeningen, als reactie veel mensen spontaan de fraaiste foto’s van aandoeningen die bij hun kippen optraden, mailden. De ene nog illustratiever dan de andere!
Uit die honderden foto’s moest een keuze worden gemaakt. De circa honderd fotografen waarvan een of meerdere foto’s in dit boek zijn opgenomen zijn uiteraard in het colofon vermeld.
 
Hierdoor is dit boek ook écht een boek vánen 
vóór kippenliefhebbersgeworden!

Woonplaats: 
Gruitrode
Land: 
België
Email adverteerder: